2013. május 7., kedd

Képek a IV. BÁBU Fesztiválról és két bábdarab ajánlója

Két darabot emelek ki most önkényesen a IV. BÁBU Fesztiválról, amelyek különösen tetszettek és jó szívvel ajánlom őket mindenkinek.

Az egyik az  Icinke-picinke tündér, avagy hol lakik a varázslat, amely a Bábrándozó Társulat előadása.



Az Icinke-picinke tündér tényleg tündéri aranyossággal keresi a varázslatot ebben a darabban, amelyet 3 éves kortól érdemes megnézni a gyerekeknek.



Nekem a díszlet variálhatósága és az ötletesség tetszett különösen. Olyan mintha nagy építőkockákból alakítanák a díszletet a bábosok és így a formáknak kreatív és változatos felhasználását láthatjuk. Ahogy egy gyerek is el tud játszani egy kör alakú építőelemmel a Naptól kezdve a autókormányon át bármit. A pók figuráját emelném még ki, jópofán tudott a két kesztyűből kialakított pók menni is és a lábaival/ujjaival pókhálót kötögetni is.


A másik bábelőadás a Kapós Böske, a Miskolci Csodamalom Bábszínház és Fabók Mancsi Bábszínháza közös produkciója.



A bábelőadás 12 éves kortól ajánlott és a felnőttek számára is remek szórakozás. A darab forrását kiokosítók és magyar népi szerelmes történetek adják. A népi humor, Mancsi előadásának természetessége, az élőzene, a vásári bábjátékos hangulat és az improvizációk frissé és közvetlenné tették az előadást.

Az előadás után a Kritikus Óra keretében Nánay István vezetésével izgalmas beszélgetésben is részt vehettünk.



Ide kattintva elérhető Fabók Mariann honlapja még több képpel a Kapós Böske előadásról.

Április 3. és 5. között került sor a IV. BÁBU Fesztiválra, amelynek keretében nyolc előadást láthatott a közönség. Fotó: Éder Vera, Gálos Samu.

Ide kattintva még több kép elérhető a IV. BÁBU Fesztiválról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mentasárkány

Mentasárkány
Mentasárkány Bábjáték